Ga naar Content
Sport

Traoré heeft beste vorm van Europa League

4 mei 2017, 22.41 uur · Aangepast 4 mei 2017, 22.54 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

AMSTERDAM Door het goede optreden van Bertrand Traoré, gisteravond in de halve finale van de Europa League tegen Olympique Lyon (4-1), staat de Ajacied bovenaan in de zogeheten 'Performance Zone' van de UEFA. Hierin houdt de Europese voetbalbond aan de hand van statistieken de vorm bij van alle spelers in de Europa League.

De UEFA stopt data van alle Europa League-duels in een algoritme, waarin recente wedstrijden het zwaarst meetellen. Ook wordt gekeken naar kwaliteiten per positie: zo scoren verdedigers met goede tackles, terwijl vleugelspelers meer worden beoordeeld op bijvoorbeeld dribbels.

Lees ook: Ajax wint ruim van Olympique Lyon en zet grote stap richting de finale

Traoré kwam mede dankzij zijn twee doelpunten en één assist bovenaan de ranglijst terecht. Ook ploeggenoten Amin Younes (tweede) en Hakim Ziyech (vierde) vinden zichzelf terug in de top vijf, die wordt gecompleteerd door Anthony Lopes van Olympique Lyon en Iago Aspas van Celta de Vigo. Vóór de wedstrijd van woensdagavond voerde Aspas het klassement nog aan. Viergever stond derde, maar zakte naar de achtste plaats.