Ga naar Content

Onmacht en woede bij ouderen om kapotte lift: "Het is mijn enige link met buiten"

BEVERWIJK De maat is vol voor de bewoners van het wooncomplex aan de Laan van Kanaän in Beverwijk. De lift is onbetrouwbaar en dat zorgt voor veel stress onder de bewoners die afhankelijk zijn van de lift. 

"Het is de enige link die ik heb met écht naar buiten gaan", zegt Rob de Goede. De 60-jarige bewoner van het wooncomplex zit in een rolstoel en woont op de derde verdieping. "Als de lift het niet doet, dan zit ik vast in mijn gevangenis", zegt hij terwijl hij naar zijn voordeur wijst. "Ik zit wel op de galerij, maar daar koop ik niks voor. Voor de boodschappen zal ik toch echt naar buiten moeten."

Achteruit de trap af
Rob de Goede is niet de enige die last heeft van de wispelturige lift. Ook zijn onderbuurvrouw, de 87-jarige mevrouw Fortuyn, kan niet meer met de trap naar boven of beneden en is ook afhankelijk van de lift. "Mijn dochter heeft mij vorige week zelfs achteruit de trap af moeten tillen omdat de lift het niet deed."

Voor de bewoners is de maat nu vol en er moet echt iets gebeuren. "Het zou prettig zijn als we altijd op de lift konden vertrouwen, dat hij het doet. Daar gaat het om", laat bewoner Jan de Wit weten. Ook De Goede is het zat. "Oplossen, maar dan echt oplossen. Niet met een of ander lapmiddel met een stoeltjeslift waar ik niet in kan."

Pré Wonen, de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van het pand, was niet bereikbaar voor een reactie.