Noord-Holland

Vader Nick Bood als fotograaf naar fatale steekpartij eigen zoon: "Ik had al geen goed gevoel"

3 mei 2017, 12.14 uur · Aangepast 9 mei 2017, 17.48 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Whatsapp

ZAANDAM Voor nieuwsfotograaf Dirk Jan Bood was het ongetwijfeld een oproep zoals hij die vaker in zijn werk tegenkomt: de steekpartij in Zaandam afgelopen zaterdag. Pas onderweg naar de plek des onheils kwam hij erachter dat het slachtoffer zijn eigen zoon Nick betrof.

Bood werd in de auto gebeld door zijn ex-vrouw. Ze gilde: "Nick is neergestoken!". Dat is te horen in een interview met Bood, waarin hij spreekt over de vreselijke dag.

Zo vertelt hij dat hij eenmaal aangekomen op de A.F. de Savornin Lohmanstraat in Zaandam, waar zijn zoon al werd gereanimeerd, niet werd doorgelaten door de politie. "Ik riep tegen de politie: 'het is mijn zoon'. Maar ik mocht er niet door", vertelt hij. 

Lees ook: Doodgestoken Nick (16) geëerd met bloemen

Bood moest van een afstand toezien hoe zijn zoon in de ambulance werd gedragen. "Toch had ik er al geen goed gevoel over", vertelt hij. "In het VU-ziekenhuis hoorden we dat hij was overleden."

Eergisteren werden twee jongens door de politie opgepakt in verband met de fatale steekpartij. Wat de rol van de jongens precies is geweest, wil de politie niet bekendmaken. Of er nog andere verdachten in beeld zijn, is ook niet duidelijk.

Bekijk hier het hele interview dat het Noordhollands Dagblad hield met Dirk Jan Bood:

Whatsapp