Ga naar Content
Noord-Holland

Aalsmeers restaurant De Jonge Heertjes beschoten: "Drie klappen achter elkaar"

2 mei 2017, 19.33 uur · Aangepast 2 mei 2017, 20.12 uur
Door: · Foto: Arjen Vos Fotografie

AALSMEER Restaurant De Jonge Heertjes op het Raadhuisplein in Aalsmeer is vannacht het doelwit geweest van een of meerdere schutters. Een medewerker van het restaurant trof vanochtend bij aanvang van zijn dienst kogelgaten aan in het raam.

Na binnenkomst zag hij in een muur van het restaurant twee kogels zitten, schrijft Aalsmeer Vandaag. Een derde kogel werd teruggevonden in een kozijn. De gealarmeerde politie zette de omgeving af en startte een onderzoek. Op het plein voor het restaurant werd één kogelhuls gevonden. 

Een paar uur eerder - rond 4.00 uur - was de politie ook al op het plein geweest. Aanleiding was een melding van de Aalsmeerse Franka Riesmeijer, die de politie vertelde dat ze dacht dat ze schoten had gehoord. "Drie klappen achter elkaar", vertelt ze tegen NH Nieuwspartner Radio Aalsmeer. 

Zaklantaarns
"Een paar minuten later stonden er drie politieauto's voor de deur, om te zoeken met zaklantaarns. Ik begreep dat ze toen niets hebben gevonden, maar vanochtend rond een uur of acht kwam Jonge Heertjes erachter dat ze drie gaten in hun voorgevel hadden."

De politie bevestigt dat er rond 3.50 uur een melding binnenkwam over schoten. Toen agenten poolshoogte gingen nemen, troffen ze niets aan. Na de ontdekking van de kogelgaten in het raam van het restaurant zijn er alsnog sporen veiliggesteld. Getuigen wordt gevraagd zich te melden.