Ga naar Content

Ouders Tanja Groen blij met extra aandacht voor zaak dochter

SCHAGEN Het coldcaseteam van de politie Limburg gaat extra aandacht besteden aan de zaak Tanja Groen. De studente uit Schagen kwam op 31 augustus 1993 na een avondje bij haar studentenvereniging in Maastricht nooit bij haar studentenkamer in het nabijgelegen Gronsveld aan.

De ouders van Tanja zijn blij met de extra aandacht. "Het coldcaseteam is er altijd nog wel mee bezig. Natuurlijk niet constant, maar ze komen één keer in het jaar langs om alles door te spreken", vertelt Corrie. "Dus het is voor ons een heel fijn gevoel dat Tanja niet vergeten wordt."

Lees ook: Overzicht: Verdwijning Tanja Groen

Omdat er geen nieuwe aanwijzingen bij de politie zijn binnengekomen, wordt de zaak niet heropend. Het gaat alleen om extra aandacht in de hoop dat mensen alsnog willen meedenken over de bewuste avond. De politie zal mensen onder meer via sociale media stimuleren om dit te doen. 

Grote angst
Corrie en Adrie Groen leven door de onduidelijkheid over het lot van hun dochter al jaren in onzekerheid. Hun grootste angst is dat ze nooit te horen krijgen wat er met hun dochter is gebeurd. 

Lees ook: "Mijn grootste angst, nooit weten wat er met onze dochter is gebeurd"

Ondanks hun onzekerheid houden ze goede hoop op een doorbraak. "Hoeveel keer is er niet na 24 á 25 jaar nog iets boven water gekomen van iemand? Het was je kind. Het kan toch niet zo zijn dat je het nooit weet?"

Foto: NH