Ga naar Content
Noord-Holland

Bevrijdingsdag: op deze plekken in Noord-Holland kun je de vrijheid vieren

1 mei 2017, 15.49 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Geja Sikma

NOORD-HOLLAND Op 5 mei vieren we in heel Nederland dat we alweer 72 jaar in vrijheid leven. Door het hele land worden er daarom feestelijke activiteiten georganiseerd, maar wat is er die dag allemaal te doen in onze provincie? NH Nieuws zet een paar evenementen op een rijtje.

Naast Bevrijdingspop in Haarlem en de vele festivals in Amsterdam, wordt ook op genoeg andere plekken in Noord-Holland de vrijheid gevierd. Dus is Haarlem of Amsterdam misschien net iets te ver of te druk? Bekijk dan hieronder wat er nog meer te doen is:

  • In Alkmaar wordt bij de Alkmaarder Hout een Bevrijdingsfestival georganiseerd. Hier wordt op twee podia muziek gespeeld door verschillende bandjes. Ook jonge kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Zo worden er bijvoorbeeld workshops voor kinderen gehouden, en staan er onder andere een springkussen en een zweefmolen. Toegang tot het festival is bovendien geheel gratis. 
  • Hoorn organiseert dit jaar voor de derde keer het VRIJ Festival op de Roode Steen in Hoorn. Ook hier zullen verschillende bandjes en DJ's elkaar afwisselen, en is de toegang gratis. 
  • Ook in Heerhugowaard wordt de vrijheid goed gevierd. De burgemeester zal daar de zesde editie van het Bevrijdingspopfestival openen. Op het Raadhuisplein worden er legervoertuigen tentoongesteld en zijn er verschillende optredens te bekijken. 
  • In Purmerend zal op de Koemarkt, nadat burgemeester Don Bijl de Vrijheidsfakkel in ontvangst heeft genomen, rond 14.30 uur Bevrijdingspop van start gaan. Ook is er een vrijmarkt waar kinderen een extra zakcentje kunnen verdienen. 
  • Verder kun je ervoor kiezen om af te reizen naar Enkhuizen. Ook hier wordt een gratis Bevrijdingspop georganiseerd in en rond De Nieuwe Doelen, en kunnen kinderen zich vermaken op het Kinderfestival in het Wilhelminaplantsoen. Ook is er nog een Bevrijdingsmarkt op de Dijk en het Venedie. 
  • Je kunt er ook nog voor kiezen om het Bevrijdingspop in Egmond-Binnen te bezoeken op het Kerkplein. Ook hier zullen verschillende bands optreden en is de toegang gratis. 
  •  Lees ook: Het blijft fris deze week, ook op Bevrijdingsdag

    Weet jij nog een leuk evenement dat nog niet in dit rijtje staat, maar daar wel thuishoort? Laat het ons dan weten via: [email protected].