Ga naar Content
Noord-Holland

VIDEO: Wakker worden met pianomuziek op pontje: "Maandagmorgenblues wegspelen"

1 mei 2017, 12.22 uur · Aangepast 6 juni 2017, 13.03 uur
Door: · Foto: Niels Pach

AMSTERDAM Passagiers van het pontje tussen station Amsterdam Centraal en de NDSM-werf hoorden vanmorgen meer dan alleen de motoren van het vaartuig en het klotsende water. Aan boord stond een heuse concertvleugel.

Zodra de klep van de pont dichtging, nam pianist Marnix van der Poll plaats aan zijn vleugel en begon aan een van de stukken die hij speelde voor het reizende publiek. In alle vroegte heeft hij vanmorgen zijn concertvleugel aan boord gebracht en om 7.15 begon hij te spelen. "Hij zit goed vastgesjord", vertelt hij aan NH Nieuws. 

Maandagmorgenblues
Het is de eerste keer dat er een piano aan boord van de pont staat, maar als het aan Marnix ligt, wordt het vanaf nu een jaarlijks terugkerend evenement. "Ik hoop er de maandagmorgenblues een beetje mee weg te spelen. Je kent het wel, je moet wel. Wat is er dan mooier dan de werkdag verwelkomen met mooie muziek?" 

Tijdens de overtocht van ongeveer tien minuten lijkt dat Marnix te lukken. "Ik zie de gezichten opengaan van blijdschap. Mensen zijn heel enthousiast, vinden het prachtig."

Weer een verrassing op de NDSMpont #Pianopontje ? smile! #GVB pic.twitter.com/AcNJXHT9Qc

— Lea Brinckman (@LeaSlapfish) May 1, 2017