Noord-Holland

Foutje: kapvergunning 380 bomen aangevraagd voor verkeerde straat

1 mei 2017, 12.45 uur · Foto: Shutterstock

Whatsapp

HILVERSUM De gemeente Hilversum heeft een vergunning aangevraagd om 380 bomen te mogen kappen op de Zeverijnstraat, maar dat blijkt een foutje. De gemeente zoekt nog naar de juiste bomen.

De honderden bomen moeten volgens de aanvraag, een zogenoemde omgevingsvergunning, wijken voor de aanleg van de snelle buslijn tussen Hilversum en Huizen. Tegenstanders van de HOV-lijn zijn boos over kap.

Lees ook: Eigenaar goedlopende motorzaak: 'Ik word onzichtbaar door bouw HOV-tunnel'

Dat de komst van een busbaan voor de HOV Het Gooi bomen zal gaan kosten, is niet nieuw. Maar de locatie daar verbazen diverse opmerkzame Hilversummers zich over. De bus gaat daar helemaal niet rijden. "HOV is toch Huizen - Hilversum of rijdt die nu om???", twittert Ed Bakker. "Daar staan niet eens zoveel bomen", reageert Pat Weening. 

Lees ook: Aanleg snelle busbaan HOV Gooi opnieuw vertraagd

De gemeente Hilversum reageert vervolgens op de berichten en geeft toe dat er iets is misgegaan. "Fout in de publicatie. Bomenkap in Hilversum Oost." Maar welke bomen dan wel geveld moeten worden? Daar is de gemeente nog naar op zoek. 

De eerste ramp van de HOV-busbaan gaat beginnen: de aanvraag voor de kapvergunning van 380 bomen is ingediend. DRIEHONDERDTACHTIG BOMEN!!

— Busbaan nee (@BusbaanNee) 29 april 2017

@BusbaanNee @KarinWalters 1e fout is ook gemaakt aanvraag is voor HOV op de Zeverijnstraat.Gemeentegaat onderzoeken waar de aanvraag wel voor is.

— EdBakker (@Geuzenbuurt) 30 april 2017

@Geuzenbuurt@GemeenteHsum Nee, dat klopt natuurlijk niet, @Geuzenbuurt@GemeenteHsum Daar staan toch niet eens zoveel bomen? Bedoelen ze misschien de Mussenstraat??

@Geuzenbuurt @PatWeening Fout in de publicatie. Bomenkapin Hilversum Oost. Waar precies wordt uitgezocht en gecorrigeerd in krant en site.

— Gemeente Hilversum (@GemeenteHsum) 28 april 2017
Whatsapp