Ga naar Content
Noord-Holland

Vandaag de hele dag cupkoorts bij NH vanwege de bekerfinale AZ-Vitesse

28 april 2017, 23.09 uur · Aangepast 30 april 2017, 10.01 uur
Door: · Foto: Pro Shots/NH

ALKMAAR Het is dé wedstrijd van het jaar voor AZ: de KNVB-bekerfinale tegen Vitesse. Je kunt de cupkoorts vandaag de hele dag meebeleven bij NH Nieuws op tv, onze site en Facebookpagina en via de radio.

Onze verslaggevers zijn overal. We zwaaien om 12.00 uur bij het AFAS-stadion de 184 supportersbussen uit die naar Rotterdam rijden. We staan op het viaduct op de A9 en zijn op het Waagplein bij de thuisblijvers. En natuurlijk volgen we alles wat er rondom De Kuip gebeurt. Ook daar kom je onze verslaggevers tegen bij de aankomst van de spelersbus. Uiteraard hoor je, zie je en voel je de rood-witte koorts van de meer dan 18.000 fans die AZ in Rotterdam naar de bekerwinst zullen proberen te schreeuwen.

Bekende gasten
De uitzending op tv en onze Facebookpagina begint om 12.00 uur. Mari Carmen Oudendijk ontvangt in de studio bekende gasten. Onder meer oud-AZ-spelers Barry Opdam, Khalid Sinouh, Stijn Spierings, Reinier Robbemond en Hans de Koning, voetbalcommentator Jeroen Elshoff en voormalig bekerwinnaar Ton du Chatinier komen langs. We spreken ook met topscorer Robert Mühren, die met zijn doelpunten een flink aandeel heeft in het succes van AZ in het bekertoernooi.  

Lees ook: AZ-fans massaal naar De Kuip: bekerfinale nu al uitverkocht

Ben je niet in het stadion en is er geen tv in de buurt? Geen nood. Ook op de radio zwaaien we de AZ-fans in Alkmaar uit. Vanaf 16.00 uur schakelt presentator Rob Wtenweerde 'langs de velden', zodat je in de aanloop naar de aftrap helemaal niks mist. Van het Waagplein naar De Kuip en alles er tussenin. Vanaf de aftrap hoor je het integrale verslag van Klaas Jan Bos en Edward Dekker. En natuurlijk blijven we zo lang mogelijk bij het feest na afloop als de Alkmaarders voor de vijfde keer in de clubhistorie de beker winnen. Kortom: de hele dag cupkoorts bij NH!