Ga naar Content
Noord-Holland

A1 vanaf nu deels op slot: dit moet je weten

28 april 2017, 23.00 uur · Aangepast 28 april 2017, 23.18 uur
Door: · Foto: A1

AMSTERDAM De A1 is sinds vanavond 21.00 uur deels afgesloten, waardoor weggebruikers dit weekend de nodige problemen kunnen verwachten. NH Nieuws zet alle omleidingsroutes en informatie op een rij.

Door de afsluiting verwacht de VerkeersInformatieDienst grote drukte. Volgens VID-medewerkster Ilse Koster kunnen automobilisten zich schrap zetten. De belangrijkste omleidingsroute, de A2, is namelijk sowieso al een druk traject en door de afsluiting van de A1 zal het dit weekend des te drukker worden, voorspelt zij. 

De A1 is in de richtingen Almere en Amersfoort sinds vanavond 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur afgesloten tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg.

Omleidingsroutes

> Richting Flevoland
De A2 is ondanks de voorspelde drukte de beste omleidingsroute voor het verkeer dat vanuit onze provincie naar Flevoland of het oosten van Nederland wil.

> Richting Gooi
Automobilisten richting het Gooi, Almere en Lelystad worden via de A2, A12 en A27 omgeleid.

> Richting Amersfoort/Zwolle
Wie richting Amersfoort/Zwolle wil, kan voorbij Utrecht de A28 pakken of de A12 vervolgen in de richting van Arnhem.

Lees ook: Komend weekend werkzaamheden aan A1: Rijkswaterstaat waarschuwt voor nieuwe situatie

Sluipverkeer
Wie slim denkt te zijn door binnendoor te rijden via de N236 of de N201, kon wel eens van een koude kermis thuiskomen, vermoedt de VID. De vorige keer dat de A1 in het weekend was afgesloten, slibden die wegen door het sluipverkeer dicht.

Lees ook: Chaos compleet rond knooppunt Diemen door afsluiting A1

Links wordt rechts 
Als de werkzaamheden maandag zijn afgerond, moet blijken in hoeverre het verkeer moet wennen aan de nieuwe situatie. Het verkeer op de A1 vanuit Amsterdam in de richting van Almere moet voortaan links aanhouden (in plaats van rechts in de huidige situatie).

Het verkeer richting Amersfoort moet voortaan juist rechts aanhouden (nu nog links). Vooral maandagmiddag, als veel forenzen terug naar Amsterdam rijden, is het spannend om te zien hoe de verkeerssituatie uitpakt, aldus Koster.