Ga naar Content
Noord-Holland

Vader over de explosie bij huis van man die zijn zoon vermoordde: "Het is niet onverwacht dat dit gebeurt"

27 april 2017, 23.49 uur · Aangepast 28 april 2017, 19.44 uur
Door: · Foto:

BOVENKARSPEL De deur van de man die tien jaar geleden op Koninginnedag de toen 16-jarige Pascal Keijzer vermoordde, werd vannacht opgeblazen. Jack Keijzer weet niet door wie maar vindt het gezien de opstelling van de moordenaar van zijn zoon niet vreemd dat het gebeurde.

Emile T. werd na de moord op Pascal in 2008 tot vijftien jaar cel veroordeeld. Voor hij vorig jaar weer vrijkwam, sprak Pascals vader al zijn zorgen uit over een mogelijke terugkeer naar Bovenkarspel als T. vrij zou komen. "Die vogel woont op nog geen steenworp afstand van ons huis", zei hij toen tegen NH Nieuws.

Lees ook: Voordeur van woning in Bovenkarspel opgeblazen: "Moordenaar van Pascal teruggepakt"

De zorgen van vader Jack Keijzer bleken gegrond, want Emile T. kwam inderdaad weer vlakbij de plek waar Pascals moeder werkt, te wonen. "We vragen hem al maandenlang om te verhuizen en hij doet het niet", zegt Jack. "Wij zijn boos daarover, de familie is boos daarover, vrienden zijn héél erg boos daarover."

Lees ook: Jack Keijzer wil gebiedsverbod moordenaar zoon: "Die vogel woont op nog geen steenworp afstand van ons huis"

Het zou de vader van Pascal dan ook niets verbazen als vrienden van zijn zoon achter het opblazen van de deur zitten. "Maar goed, het kan ook uit een hele andere hoek komen. Daar hebben we werkelijk waar geen idee van."

Jack Keijzer verloor niet alleen Pascal door Emile T., die hem in 2007 samen met Michel van B. neerstak en meerdere malen overreed. Pascals broer, Remy, kon niet meer met de moord op zijn broer omgaan en pleegde vorig jaar zelfmoord.

Lees ook: Celstraffen in zaak Pascal Keijzer

"Papa, denk je dat Emile ooit gaat verhuizen?", vroeg Remy zijn vader toen T. terugkeerde naar Bovenkarspel. Jack Keijzer dacht van niet en vertelde dat ook aan zijn overgebleven zoon. "Dat heeft mogelijk bij hem in zijn hoofd allemaal een rol gespeeld. Waardoor hij toch heel graag naar zijn broer toe wilde."

Gesmeekt
De ouders van Pascal en Remy bleven daarom druk uitoefenen op Emile. "We hebben gevraagd, we hebben gesmeekt: ga alsjeblieft verhuizen."

Maar hij blijft, terwijl hun reden zo duidelijk is: Wij willen niet geconfronteerd worden met het feit dat hij daar met zijn gezinnetje rondloopt terwijl wij geen kinderen meer hebben, door zijn toedoen."