Noord-Holland

Wervershovers geven gul voor afgebrand voetbalclubhuis: zesduizend euro in zes uur

27 april 2017, 21.45 uur · Aangepast 27 april 2017, 23.00 uur · Foto: doneeractie.nl/ Erwin ten Hoope

Whatsapp

WERVERSHOOF Op de eerste dag is de inzamelingsactie voor de afgebrande kantine van sportclub VVW al een groot succes. Meer dan honderd mensen doneerden al geld en brachten binnen een paar uur meer dan zesduizend euro bij elkaar.

Het gaat van kleine, helpende beetjes van een euro of vijf, tot een donatie van vijfhonderd euro door de lokale drukkerij. 

Lees ook: Wervershovers starten inzamelingsactie voor voetbalclub waarvan clubhuis afbrandde

De inzamelingsactie werd opgezet door Erwin ten Hoope en Paul Neuvel, die beiden bij de club voetballen. Samen met andere vrienden spelen ze al jaren met veel plezier bij de club. "En nu werden we allemaal vanochtend wakker geappt met dit vreselijke nieuws", vertelde Erwin vandaag aan NH. "Dat doet natuurlijk veel pijn."

Lees ook: Grote brand legt kantine van voetbalvereniging in de as

Emotionele waarde
Bijna alles wat waarde had voor de club ging verloren. "De hele geschiedenis, de bokalen die er zijn geweest, mooie foto's van vroeger", somt Erwin op. "Met Hemelvaart hebben we altijd een toernooi dat draait om de Theo Dol Bokaal. Die is ook verloren gegaan. Het is maar een beker maar het is allemaal emotionele waarde die daar aanhangt, snap je."

Handen ineen
Erwin is dan ook erg blij met de massale steun. "Het is fantastisch om te zien dat een dorp als dit meteen de handen ineen slaat en dat iedereen massaal gaat doneren", zegt hij naar aanleiding van de vele donaties uit Wervershoof en omgeving. "Dat laat ook wel zien wat een club als VVW voor ons betekent."

Whatsapp