Ga naar Content
Noord-Holland

Politie verbiedt Koningsdagspelletje tienjarige: "Als het misgaat, kan het gevaarlijk worden"

27 april 2017, 20.36 uur · Aangepast 27 april 2017, 22.17 uur
Door: · Foto: Telegraaf

AMSTERDAM De tienjarige Percy had een origineel dartspel bedacht en stond daar vandaag mee in het Vondelpark. Maar de politie was bang dat er mensen door de dartpijlen geraakt zouden worden en doekte Percy's act op.

Het idee achter het spel dat Percy bedacht is simpel. Op een bord plakte hij zowel ballonnen als afbeeldingen van leden van het Koninklijk Huis. Met drie dartpijlen moesten deelnemers zoveel mogelijk ballonnen raken zonder dat de Oranjes een pijl in hun gezicht kregen. 

Gevaarlijk
Maar drie agenten verhinderden verder ballondarten. "Stop, mag niet", zeiden die volgens Percy toen ze hem benaderden. "Het mag niet van de politie omdat als het misgaat, dat het dan gevaarlijk kan worden."

Lees ook: Meisje op vrijmarkt: "Ik mag pas thuiskomen als ik genoeg geld heb"

Zelf zag Percy weinig risicio's. "Bijna niemand mist en hier loopt eigenlijk bijna niemand langs", vertelde hij na het opdoeken van zijn act aan de Telegraaf.

Lees ook: In beeld: Zo viert Noord-Holland de vijftigste verjaardag van de koning

Percy en zijn ouders besloten hun geluk daarna elders te beproeven. "Waar andere politieagenten rondlopen, die de wet misschien anders interpreteren", verklaarde Percy's vader.