Noord-Holland

Voordeur van woning in Bovenkarspel opgeblazen: "Moordenaar van Pascal teruggepakt"

27 april 2017, 17.10 uur · Aangepast 27 april 2017, 20.34 uur

Google
Google

BOVENKARSPEL - BOVENKARSPEL De voordeur van een woning aan het Krelagehof in Bovenkarspel is vanochtend opgeblazen. Waarschijnlijk is dat gedaan met vuurwerk, dat met dat doel in de brievenbus was gestopt.

De bewoners van het huis werden rond 3.30 uur opgeschrikt door een harde knal. Toen ze poolshoogte gingen nemen ontdekten ze dat de voordeur zwaar beschadigd was. 

Op Facebook wordt beweerd dat 'de moordenaar van Pascal' op het adres woont. In 2008 werd Emile T. tot 15 jaar cel veroordeeld voor de moord op Pascal Keijzer uit Hoogkarspel. 

In hals gestoken
Na een ruzie over een drugslevering werd de 16-jarige Pascal op Koninginnedag 2007 in zijn hals gestoken en overreden. Ook Michel van B. verdween achter de tralies, maar met acht jaar was zijn straf beduidend lichter dan die van T. 

Lees ook: Celstraffen in zaak Pascal Keizer

Toen Van B. in 2008 werd veroordeeld, kreeg hij tevens een gebiedsverbod voor na zijn vrijlating opgelegd. Op verzoek van Pascals vader Jack verbood de rechter Van B. na zijn vrijlating twee jaar lang in een straal van twaalf kilometer rond de woning van de familie Keijzer te komen.

Lees ook: Jack Keijzer sprak moordenaar zoon (16): "Dat doet zo ontzettend veel pijn"

Van Michel van B. is niet bekend waar hij tegenwoordig woont. Emile T. woont volgens buurtbewoners en Pascals vader Jack sinds zijn vrijlating - nu een jaar geleden - weer met zijn vrouw en kinderen aan de Krelagehof in Bovenkarspel. 

Lees ook: Jack Keijzer wil gebiedsverbod voor moordenaar zoon: "Die vogel woont op nog geen steenworp afstand van ons huis"

In juni 2015 sprak Jack Keijzer zijn bezorgdheid uit over de nabijheid van de moordenaar van zijn zoon. "Die vogel woont op nog geen steenworp afstand van ons huis", zei hij destijds tegen NH Nieuws. "We fietsen en wandelen er regelmatig, mijn vrouw werkt er in de buurt."

Standaard gebiedsverbod
Als voorzitter van de Federatie Nabestaanden Geweldsslachtoffers probeert Jack Keijzer te regelen dat daders van geweldsmisdrijven standaard zo'n gebiedsverbod opgelegd krijgen. 

Karma
"Yes, moordenaar van Pascal teruggepakt", schrijft een man uit Bovenkarspel op Facebook. "Voordeur eruit geblazen met explosieven." De reacties onder het bericht zijn vrij eensluidend: het is zijn verdiende loon. "Eindelijk gerechtigheid", schrijft iemand. "Karma", schrijft een ander. 

Omwille van de privacy doet de politie geen uitspraken over de identiteit van de bewoner van de bestookte woning.