Whatsapp

Noord-Holland

Op vakantie met Koningsdag? 'Dan maar cake verkopen op Schiphol!'

27 april 2017, 12.53 uur · Aangepast 27 april 2017, 13.09 uur

SCHIPHOL Koningsdag missen, dát wilde Nine Colijn (12) niet laten gebeuren. Haar ouders planden hun vlucht naar Griekenland precies op deze dag. "Dan verkopen we onze cake wel op de luchthaven!"

"Mijn ouders hadden bedacht om vandaag te gaan vliegen. Heel fijn! Maar we hebben een oplossing bedacht", zegt Nine opgewekt. Voordat ze vandaag in het vliegtuig stappen, verkoopt ze samen met haar vriendin Moon en broertje Brecht hun zelfgebakken cake.  

Lees ook: Nederland viert Koningsdag

Hoewel het eigenlijk niet toegestaan is om op Schiphol je spullen of eten te verkopen, maakte Schiphol voor deze meiden een uitzondering. En dus stonden de dames en Brecht vanmorgen vroeg al met hun cake én hun koffers op de luchthaven. 

Lees ook: Koningsdag koud en nat: het weerbericht van uur tot uur

"Een geweldige traditie", reageert een buitenlandse toeriste die een stukje van het drietal koopt. "Iedereen wordt er helemaal enthousiast van." Een andere man is ook te spreken: "Hebben jullie de cake zelfgebakken? Lekker hoor!" 

Lees ook: Met het openbaar vervoer op Koningsdag? Dit moet je weten

Hoewel het tóch anders is dan thuis, zijn ze blij dat ze dit hebben meegemaakt. "Zo voelt het toch nog een beetje als Koningsdag", zegt Moon (13) stralend. "En nu op naar Griekenland!"

Stuur jouw foto!
Trotseer jij vanavond en/of morgen de kou en de regen om Koningsdag te vieren? Stuur je foto’s of video’s naar [email protected] of twitter ze met de hashtag #NHKoningsdag

NH/Eline Boshuizen
Whatsapp