Noord-Holland

Weer kat beschoten: "Wie dit heeft gedaan, is echt ziek!"

26 april 2017, 22.39 uur · Aangepast 27 april 2017, 00.26 uur · Foto: Puck Horstman

Whatsapp

EGMOND AAN DEN HOEF Pucks 2-jarige kater Spunky kwam vorige week thuis met een bebloed oor. Wat aanvankelijk leek op een wond na een gevecht met een andere kat, bleek eigenlijk een schotwond te zijn.

"Toen ik bloed zag, dacht ik dat hij weer eens had gevochten met een van de buurtkatten. Dat doet hij wel vaker", vertelt Puck aan NH Nieuws. "Hij liet me het ook gewoon schoonmaken."

Luchtbuks
De wond leek goed te genezen en Puck schonk er geen aandacht meer aan. Maar toen er een bult ontstond en de boel begon te ontsteken, besloot ze de bult open te maken. Toen vond ze een kogeltje, vermoedelijk uit een luchtbuks. "De dierenarts heeft inmiddels bevestigd dat Spunky is beschoten", vertelt ze. Ze deelde het nieuws op Facebook. "Ik weet niet wie dit bij mijn kat heeft gedaan maar die persoon is ziek in zijn hoofd!", schreef ze erbij. 

Lees ook: Poes komt thuis met kogel in kop: "Ze was er bijna niet meer geweest"

De dierenarts heeft Puck gerustgesteld: met een antibioticazalf moet het gat goed genezen. Zolang de wond nog niet dicht is, houdt Puck Spunky voor de zekerheid binnen. "Gelukkig ziet het er goed uit", verzucht ze. Maar helemaal opgelucht is ze niet, want Spunky komt graag buiten en Puck is bang dat hij dan opnieuw wordt beschoten. 

Vermoeden
Twee keer eerder zijn er in de straat, de Julianaweg, namelijk ook katten met schotwonden thuisgekomen. "We hebben een vermoeden wie het heeft gedaan, maar geen bewijs, dus we kunnen niets hard maken. Het enige wat we kunnen doen, is de dierenbescherming op de hoogte houden als het nog eens gebeurt."

Whatsapp