Ga naar Content

Ongelukkige uitslover Hoofddorp krijgt versiertips

HOOFDDORP Een dappere poging om indruk te maken op meisjes ging gisteren goed fout voor een 13-jarige Hoofddorper. Daarom besloot NH Nieuws vandaag speciaal voor de pechvogel een aantal tips te delen, zodat het de volgende keer beter afloopt.

De jongen sprong van het ene dak op het andere en landde op een roestige hark. De tanden van het tuingereedschap schoten daarbij dwars door de zool van zijn schoen heen en kwamen in zijn voet. De brandweer moest de jongen van het dak redden. Het avontuur eindigde in het ziekenhuis. 

Volgens versiercoach Daan de Ram van Attraction Gym had de jongen het ook anders kunnen aanpakken. "Wat je eigenlijk veel beter kunt doen, is het omdraaien", meent hij. "Je moet zorgen dat zij indruk gaat maken op jou, zodat jij niet de hele tijd die gast bent die moeite aan het doen is."

Statusverhogend
De versiercoach begrijpt best waarom de jongen zich probeerde uit te sloven voor de meisjes. Volgens hem is dat namelijk soms ook nodig; vrouwen willen zien wat de mannen in huis hebben. "Als het goed was gegaan, had hij kunnen laten zien dat hij het kan", legt hij uit. "Dan had hij daarnaast gedemonstreerd dat hij moed heeft, wat statusverhogend is. Het is natuurlijk ook wel gaaf dat je dat zo even doet."

Lees ook: Jongen wil stoer doen voor meisjes en springt in roestige hark

Noord-Hollanders weten ook wel raad als hen gevraagd wordt hoe ze het beste onder de indruk raken. "Cadeautjes kopen", zegt een meisje op straat. Haar vriendin vult aan: "Ja! Cadeautjes kopen." Ook eten doet het goed, zo meent een ouder echtpaar. "Als je laat blijken dat je haar leuk vindt en je biedt aan om samen uit eten te gaan, dan kun je dat beter doen", stelt de man. "Beter dan dat je probeert stoer te doen en dat het verkeerd afloopt."

Foto: