Noord-Holland

NL
V

Mogelijke overvallers met vuurwapen gesnapt bij geldtransport

25 april 2017, 16.00 uur · Aangepast 25 april 2017, 16.33 uur · Foto: ANP

ZAANDAM Twee mannen hebben gistermiddag mogelijk geprobeerd een geldtransport te overvallen aan de Gibraltar in Zaandam.

Medewerkers waren bezig met het transport bij een pinautomaat, toen zij rond 15.15 uur twee verdachte personen zagen. Die waren beiden geheel in het donker gekleed en één van hen had een vuurwapen vast, of iets wat daarop leek. 

Lees ook: Man met pistool overvalt geldtransport

De verdachte personen zouden een rondje hebben gelopen om de wagen heen en renden daarna de Brigantijnstraat in. Hier pakten zij een rode motorscooter, die later door de politie werd teruggevonden in de Schoenerstraat. 

Signalement
In de omgeving werd - onder andere met politiehonden - gezocht naar het duo, maar tevergeefs. Van de twee personen is het volgende signalement beschikbaar: het zijn mannen van rond de 40 jaar, ongeveer 1.80 meter, smal postuur, donkere huidskleur en geheel in het donker gekleed.

Bent u getuige geweest van deze mogelijk poging tot overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de mannen? Heeft u de mannen op de motorscooter zien rijden of de scooter zien achterlaten op de Schoenerstraat? Neem dan direct contact op via 0900-8844. 

#Zaandam melding pog. overval op geldtransport. Zware vest aan en met diverse eenheden op zoek naar de verdachte(n). Blijft Altijd spannend. pic.twitter.com/CZ81GiXS5V

— J. Swart (@POL_JSwart) 24 april 2017