Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Jongens aangehouden na veroorzaken 'groepsterreur' in zwembad Hoorn

25 april 2017, 14.42 uur · Foto: Google Streetview

HOORN De politie heeft gisteravond vier jongens uit Hoorn aangehouden voor onder meer poging tot zware mishandeling en het niet voldoen aan een bevel of vordering. De jongens van 15 tot en met 17 jaar misdroegen zich in het zwembad aan de Holenweg in Hoorn.

De jongens zorgden voor gevaarlijke situaties in het zwembad en werden door agenten meegenomen naar buiten. Ze toonden echter provocerend gedrag toen ze gevorderd werden om naar huis te gaan.

Een agent had het op Twitter zelfs over "groepsterreur". "Beschamend wangedrag. Niet voor rede vatbaar. Kanker dit en kanker dat", zegt wijkagent Frank Meissen in een tweet.

Gewelddadig
Nadat meerdere malen het bevel om weg te gaan werd genegeerd, besloten agenten een van de jongens aan te houden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Hierna werd het groepje gewelddadig tegen de politie. Toen werden de overige drie jongens aangehouden.

De verdachten werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hun ouders werden ook op de hoogte gebracht van hun gedrag. 

Gehele middagdienst en wijkagent in de "overuren" ivm "groepsterreur" in zwembad. Beschamend wangedrag niet voor rede vatbaar. "Kanker dit

— Frank Meissen (@POL_Meissen) 24 april 2017