Ga naar Content
Noord-Holland

NH Peilt: Johan Cruijff is groter dan een stadion

25 april 2017, 11.40 uur · Aangepast 25 april 2017, 12.44 uur
Door: · Foto:

NH PEILT Johan Cruijff zou vandaag 70 jaar geworden zijn. Op deze bijzondere dag doet de Cruyff Foundation een bijzondere onthulling na afloop van een speciale 'social run' langs veertien memorabele plekken uit het leven van de profvoetballer. Mogelijk wordt de Amsterdam ArenA vernoemd naar Cruijff, maar is dat wel genoeg?

Voor de naamsverandering in het stadion zijn drie partijen met elkaar in gesprek: voetbalclub Ajax, de Amsterdam ArenA en de gemeente. De Cruijff Foundation wachtte de afgelopen dagen rustig af en kwam met het nieuws dat er een onthulling gedaan zou worden op de geboortedag van de legendarische voetballer.

Volgens verschillende media heeft de familie van Cruijff gezegd dat ook een gedeelde naam van het station mogelijk moet zijn. Zo'n naam kan dan verkocht worden aan een sponser waardoor er ook inkomsten gegenereerd kunnen worden.

In Spanje is inmiddels al een stadion naar Cruijff vernoemd. De Amsterdamse nummer-14 speelde bij FC Barcelona van 1973 tot 1978 en stond daar aan het roer als trainer van 1988 tot 1996. Het nieuwe stadion op het jeugdcomplex krijgt daar de naam: Estadi Johan Cruijff.

Maar is die naamsverandering van de Amsterdam ArenA wel voldoende als eerbetoon aan Johan Cruijff? De stelling vandaag in NH Peilt: Johan Cruijff is groter dan een stadion. 

NH Peilt is de hele dag online, om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. Dan worden ook internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer! Reageren doe je door je onderaan deze pagina aan te melden via Facebook. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]