Ga naar Content
Noord-Holland

Juwelier opgepakt na 'in scène zetten eigen gijzeling'

24 april 2017, 15.30 uur · Aangepast 24 april 2017, 17.36 uur
Door: · Foto: KaWijKo Media / Vivian Tusveld

AMSTELVEEN De 50-jarige man die vorig jaar in zijn eigen diamantengroothandel gegijzeld werd, zou die overval in scène gezet hebben. Hij is aangehouden en zijn verzekeringsmaatschappij heeft aangifte gedaan van fraude.

De man, zoon van de eigenaar van familiebedrijf Van Gelder, werd vorig jaar op 9 november opgewacht toen hij naar huis reed. Onder bedreiging van een vuurwapen werd hij gedwongen terug te rijden naar het kantoor van de diamantengroothandel. Daar wachtten twee andere overvallers hen op. 

Lees ook: Zoon van Amstelveense juwelenhandelaar opgesloten tijdens overval

Het drietal sloot de man op en ging er met juwelen ter waarde van miljoenen euro's vandoor. Ze maakten daarbij gebruik van de auto van hun slachtoffer.

Huiszoeking
Volgens het Openbaar Ministerie is de overval door het 'slachtoffer' zelf in scène zijn gezet. Nadat er op 18 april bij doorzoeking van bedrijf en huis van de man sieraden werden gevonden, is hij aangehouden.

Lees ook: Getuigen juwelenroof Amstelveen gezocht: "Het was een zeer doordachte actie"

Ook de drie verdachten van de 'overval' zitten in hechtenis. Het gaat om 23-jarige man uit Houten, een 32-jarige Rotterdammer en vrouw van 38 uit Huizen. Zij waren eerder deze maand al aangehouden.