Ga naar Content

'Sluiting buurthuis Beverwijk kent alleen maar verliezers'

BEVERWIJK Problemen aanpakken in zijn buurt. Dat was het doel van Beverwijker Mendes Stengs met het 'Huis van de Buurt'. Maar het doek is gevallen. De gemeente Beverwijk trok deze week de stekker uit het project.

"Verslagen, maar ook strijdbaar", reageert initiatiefnemer Mendes Stengs. Vorige zomer toverde Stengs een leegstaand pand om tot de huiskamer van de buurt. Met één missie:  "Dat we iets voor elkaar gaan betekenen: jong en oud. Maar ook dat 'de nieuwe Nederlanders' meer integreren, niet radicaliseren en dat we deze wijk weer op de kaart zetten."

Mendes kent de buurt als zijn broekzak. Hij weet waar de problemen liggen en zet zich daar in zijn vrije tijd graag voor in. Maar zijn praktische instelling 'niet lullen, maar poetsen' stuit op weerstand. "De gemeente werkt met regeltjes, voor ons is het bevlogenheid. De sluiting kent alleen maar verliezers."

Reactie gemeente 
Volgens de gemeente Beverwijk was sluiting onafwendbaar. Mendes hield zich niet aan de gemaakte afspraken. Wel onderzoekt de gemeente of dit 'positieve initiatief' in een andere vorm kan worden doorgezet.

Foto: