Ga naar Content
Noord-Holland

"Twee jongens trokken me van mijn fiets en een derde sloeg me"

23 april 2017, 14.44 uur · Aangepast 9 oktober 2023, 11.23 uur
Door: Redactie · Foto: Aangeleverde foto

HEERHUGOWAARD Zijn tand kan nog gerepareerd worden, maar de schrik zit er wel goed in bij de 20-jarige Frank* uit Heerhugowaard. Gisteravond kreeg hij zomaar klappen toen hij op de fiets onderweg was naar huis.

Na een avond werken in de bioscoop in Heerhugowaard fietste Frank over de Broekerbrug, waar ongeveer tien jongens en een meisje stonden. "Ze begonnen dingen te roepen", vertelt hij aan NH. "Ik reageerde niet, ik dacht 'laat maar gaan'. Maar ik besloot wel wat harder door te fietsen." 

Lees ook: Drietal blokkeert fietspad en mishandelt voorbijganger

Ondanks dat ging het toch mis toen hij de groep naderde. "Ze blokkeerden de weg en twee jongens trokken me van mijn fiets. Een derde jongen gaf me een klap. Ik had meteen door dat ik een stuk van mijn tand miste."

Aangifte
Daarop belde hij de politie, die hem meenam naar het bureau zodat hij direct aangifte kon doen. Frank geeft aan dat hij niet weet wie de jongens waren. "Ik ken veel jongens in de buurt maar deze groep herkende ik niet."

Hij hoopt dat de daders worden gevonden. Mensen die iets hebben gezien, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844

*Op verzoek van de geïnterviewde is de naam Frank gefingeerd