Noord-Holland

NL
V

Grote brand verwoest gebouw in Westelijk Havengebied Amsterdam

22 april 2017, 14.05 uur · Aangepast 23 april 2017, 15.40 uur

AMSTERDAM (AT5) De brandweer is vanmiddag massaal uitgerukt voor een brand in het Westelijk Havengebied. De brandweer adviseerde mensen in de buurt ramen en deuren te sluiten. De rook neemt inmiddels af.

De brand woedde op een bedrijventerrein. De hulpdiensten spraken van een "zeer grote brand". De brandweer Badhoevedorp was ook uitgerukt voor ondersteuning. Volgens getuigen waren de rookwolken ook vanuit Haarlem-Noord en Hoofddorp te zien.

De brandweer heeft geen concentraties gevaarlijke stoffen buiten de omtrek van de rook gemeten.

De Amsterdamse brandweer heeft vanwege de flinke rookwolken om 13.27 uur een NL-Alert verstuurd. Daarin stond het advies dat mensen in de buurt ramen en deuren moeten sluiten en eventueel hun ventilatie moesten uitschakelen.

Een verslaggever van AT5 was ter plekke. "Het stinkt hier verschrikkelijk. Er rijdt wel elke minuut een politieauto of brandweerwagen langs", zei de verslaggever.

De VID liet ook weten dat de afrit Amsterdam-Hemhavens A10 in beide richtingen was afgesloten vanwege de brand. Ook de pont Amsterdam-Zaandam is voorlopig gestremd.

Het bedrijfsverzamelgebouw waar de brand woedde is verwoest.

Video #164066

Het beeld met deze camera is wat duidelijker. Hopelijk zijn er geen mensen binnen. https://t.co/ymVXu1jzzH pic.twitter.com/U2tA6dHJsa

— VID (@vid) 22 april 2017