Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Dit zijn de beste frietzaken van Noord-Holland

22 april 2017, 13.33 uur · Aangepast 22 april 2017, 13.50 uur · Foto: ANP

HOOFDDORP Voor het tweede jaar op rij komt de lekkerste friet van Noord-Holland uit Hoofddorp. Het Algemeen Dagblad verkoos in de jaarlijkse friettest het Hoofddorpsch Friethuys als smaakmaker van onze provincie.

Met een prachtige 9.5 heeft het Friethuys zelfs nog een hoger cijfer in de wacht gesleept dan vorig jaar, toen het AD een 9 uitdeelde. Wel is de zaak iets gezakt op de lijst ten opzichte van vorig jaar: een achtste plek tegenover een zesde plek vorig jaar.

De krant schrijft het volgende over de Hoofddorpse frietbakkers: "Nog zo’n adres waaraan je alleen maar goede herinneringen overhoudt. Ondanks grote drukte is er alle aandacht voor de friet. Mooi krokant en goed op smaak. Top dus." De eigenaren zijn "blij en trots" met het juryrapport.

Ruime voldoendes
Opvallend is dat alle tien Noord-Hollandse van de in totaal 137 geteste patatzaken een ruime voldoende scoren. Alle zaken werden minimaal twee keer bezocht en de patat werd beoordeeld op geur, uiterlijk, de krokantheid van de buitenkant, de zachtheid van de binnenkant en de volle smaak.

Dit zijn de beste frietzaken van Noord-Holland:

8. Hoofddorpsch Friethuys - Hoofddorp (9.5)
13. Friethoes - Haarlem (9)
25. Friethuis 'Bij de Boer' - Heemskerk (9)
29. Frietboutique - Amsterdam (9)
36. Frietboetiek - Krommenie (8.5)
39. Fameus Frites - Alkmaar (8.5)
43. Friet van Oost - Amsterdam (8.5)
46. Enkhuizer Friethuys - Enkhuizen (8.5)
62. Grizzl - Amsterdam (8)
65. Kiplekker - Amsterdam (7.5)

Bekijk hier de volledige lijst.