Ga naar Content
Noord-Holland

Zaanse 'treitervlogger' gaat op zoek naar positiviteit in de wijk

21 april 2017, 12.09 uur · Aangepast 21 april 2017, 13.26 uur
Door: · Foto: YouTube

ZAANDAM Ismail Ilgün, de 19-jarige Zaandammer die bekendheid verwierf als 'treitervlogger', gaat aan de slag bij het Algemeen Dagblad. Hij gaat een serie online documentaires maken over jongens in achterstandswijken, genaamd 'Achter Buurten'.

Ilgün kwam vorig jaar groot in het nieuws met zijn treitervlogs, waarin hij het leven in de Zaanse wijk Poelenburg filmde. Zo bedreigde hij met vrienden voor een draaiende camera van NH Nieuws het Zaanse raadslid Juliëtte Rot en was op een van zijn video's te zien hoe een man van een fiets werd getrapt.

Lees ook: Vlogger Ismaïl Ilgun niet vervolgd voor bedreiging raadslid Zaandam

Nu zegt Ilgün tegen de krant zijn leven te hebben gebeterd. Nadat Kees de Koning, baas van het hiphop-label Top Notch, hem onder zijn hoede nam, is hij rustiger geworden. "Hij zei: jij hebt talent. Maar wel kappen met die shit."

Schaamte
Hij heeft geen spijt van zijn filmpjes, maar schaamt zich wel voor het incident met Juliëtte Rot. "Ik ben gaan schreeuwen. Dus ik kan nu wel begrijpen dat ze zich bedreigd voelde."

Lees ook: Zaans raadslid Juliëtte Rot nog steeds lastiggevallen: "Kankerhoer"

Bij het AD hoopt hij met zijn video's de mensen nu positief te bereiken. "Ik ben een lieve, rustige jongen die geen kwaad wil. Ik ben wel makkelijk beïnvloedbaar, dat geef ik toe. Dus ik moet met goede mensen hangen. Met een positieve invloed."