Ga naar Content

Beverwijks buurtcentrum Huis van de Buurt gesloten: 'Ten onder aan eigen succes'

BEVERWIJK Initiatiefnemer Mendes Stengs vernam via een brief op de deur dat wijkcentrum Huis van de Buurt was gesloten. Het slot op de deur van het pand aan de Dommelsingel in Beverwijk was toen al door de gemeente vervangen.

Stengs kan zich moeilijk vinden in de inhoud van de brief. Alleen de constatering dat hij zich niet aan de afspraken met de gemeente hield, daar kan hij nog wel inkomen. "Vanaf het begin hebben we niet goed gecommuniceerd met elkaar", geeft hij toe. 

Lees ook: Duizenden buurten vieren Burendag

Overlast
Maar de andere redenen voor de sluiting onderschrijft hij allerminst. Door het centrum zouden overlast en gevoelens van onveiligheid in de buurt ontstaan zijn, staat er in de brief. "Dat is pertinent onwaar", stelt Stengs. "Overlast is er nooit geweest. Onveiligheid is er ook niet."

Volgens de man die het centrum bijna een jaar geleden hielp opzetten, is juist de populariteit van het centrum de reden voor de sluiting. "We zijn ten onder gegaan aan ons eigen succes", concludeert hij.

Aanpak
Hij wacht nu op nieuws van de gemeente en is benieuwd hoe de gemeente de situatie in de Oosterwijk gaat aanpakken. "Hoe de gemeente deze wijk verder op de kaart wil gaan zetten, verder wil gaan ontwikkelen." 

Video #164006
Foto: