Ga naar Content
Noord-Holland

Beverwijkse daklozen krijgen tijdelijk caravan van gemeente

19 april 2017, 22.05 uur · Aangepast 20 april 2017, 01.22 uur
Door: · Foto: Shutterstock/Google Streetview

BEVERWIJK Twee Beverwijkse daklozen die regelmatig voor overlast zorgen door in portieken of onder balkons te hangen, krijgen van de gemeente tijdelijke woonruimte aangeboden. Zij mogen hun intrek nemen in een caravan die speciaal voor hen wordt neergezet.

"Soms moet een bestuur van een gemeente een bijzonder besluit nemen", schrijft de gemeente in een aan omwonenden gerichte brief. "Daarover willen wij u graag informeren."

De twee daklozen hangen inmiddels zo'n vier à vijf jaar op hun stek op het Europaplein, schrijft de gemeente. Omdat burgers, winkeliers en klanten 'bij tijd en wijlen overlast ervaren' van de twee, is besloten een oplossing te zoeken. 

Schutting
De caravan wordt geplaatst bij de Lau Mazirelstraat, op zo'n vijf minuten wandelen van hun 'vaste stek'. Tot 1 oktober aanstaande mogen ze er gebruik van maken. Met een schutting wordt de caravan aan het zicht van voorbijgangers onttrokken.  

Helemaal vrijblijvend is hun tijdelijke onderkomen niet, schrijft de gemeente. "Betrokkenen mogen gebruik maken van deze voorziening als ze zich houden aan een aantal voorwaarden."

Woonbegeleiding
Een van die voorwaarden is dat ze zich door hulpverleners laten begeleiden. "Ze worden drie tot vier keer per week bezocht waarbij woonbegeleiding een belangrijk element is. We hopen hiermee wat rust te creëren in het lastige bestaan van de betrokkenen."