Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

OM wil superflitspalen langs wegen: "Dan kunnen agenten zich bezighouden met ander werk"

19 april 2017, 16.57 uur · Aangepast 19 april 2017, 17.43 uur · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND Het Openbaar Ministerie onderzoekt de mogelijkheid om gebruik te gaan maken van 'superflitspalen'. Met die palen kunnen meerdere rijstroken tegelijk worden gecontroleerd.

Dat meldt het AD vandaag. Omdat de palen werken op basis van infraroodlicht, merken automobilisten bovendien niet dat ze worden geflitst. Bovendien kunnen de camera's overal in worden verborgen, wat de apparatuur extra aantrekkelijk maakt voor het OM. 

Lees ook: Hilversumse flitspaal brengt meeste geld op

"Er zijn steeds meer mogelijkheden op het gebied van slimme technologie. Als we dit soort flitspalen kunnen inzetten, scheelt dat politieagenten die zich dan kunnen bezighouden met ander werk'', aldus een woordvoerder.

De Franse flitspalenontwikkelaar Phoxene onthulde vorig jaar april hun nieuwste apparatuur op de verkeersbeurs Inter Traffic in de Amsterdamse RAI. Bezoekers mochten de apparatuur zelf uitproberen, waarbij ze door middel van een tablet fictieve auto's konden flitsen.  

Lees ook: Nieuwe Hilversumse flitspaal meest actieve in 2016

Of het OM haar oog heeft laten vallen op deze producten, is niet bekend. In Duitsland en België worden de superflitspalen al gebruikt.