Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Meer treinen, dichte stations en géén alcohol: NS neemt maatregelen rond Koningsdag

19 april 2017, 14.15 uur · Aangepast 19 april 2017, 15.05 uur · Foto: ANP

AMSTERDAM (AT5) Ook dit jaar zal de NS tijdens Koningsnacht en -dag weer extra en langere treinen inzetten, in verband met de verwachte drukte.

De extra treinen, die volgens de speciale Oranjedienstregeling rijden, worden ingezet op drukke trajecten. De NS waarschuwt dat hierdoor treinen in sommige gevallen op andere tijden rijden, van andere perrons vertrekken, of dat reizigers een extra overstap moeten maken. 

Ieder jaar komen er ongeveer 200.000 reizigers per trein naar Amsterdam. "Feestgangers worden op station Amsterdam Centraal en station Amsterdam Zuid door de NS op originele wijze geattendeerd op de kortste looproute naar de favoriete bestemmingen", schrijft de NS. 

Bezoekers aan de diverse dance-events reizen via het dichtstbijzijnde station. Station Amsterdam RAI en Amsterdam Sciencepark zijn op Koningsdag gesloten: bezoekers aan Loveland reizen via station Amsterdam Amstel en bezoekers van de events in de RAI en het Olympisch Stadion reizen via station Amsterdam Zuid.

Geen alcohol
De verkoop van alcohol op stations en het drinken van alcohol in de treinen is op Koningsdag en -nacht verboden.

GVB
Ook het GVB past zich aan aan de drukte met Koningsdag. De aangepaste dienstregeling voor 27 april is te lezen op de website van het GVB.