Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Schoolgebouw beklad en vernield: "Als het leerlingen zijn, wil ik ze niet meer hebben"

19 april 2017, 13.47 uur · Aangepast 19 april 2017, 17.41 uur · Foto: NH

PURMEREND Het is geen fraai gezicht: het schoolgebouw van het Clusius College in Purmerend werd na de Paasdagen besmeurd en beklad aangetroffen. Ruiten zijn ingegooid en op de ruiten die nog heel zijn, staan de meest vreselijke leuzen en verwensingen.

De directeur van de school, Kees Schilder, walgt van het vandalisme. "Ik vind het vreselijk", vertelt hij aan een verslaggever van NH Nieuws. "Ik ga er vanuit dat ze niet hebben nagedacht voor ze dit op de muur hebben gekalkt. Er staat een aantal teksten op de muur dat ik denk 'wat hebben die hier te zoeken?'."

De schoolleiding kwam achter de vernielingen in de nacht van zondag op maandag. Het beveiligingsbedrijf van de school heeft toen in ieder geval de kapotte ramen dichtgetimmerd. "Schoonmakers zijn nu bezig de ruiten, de panelen en de muren schoon te maken", vertelt Schilder. "Ik hoop dat het gaat lukken."

De school gaat aangifte doen van het vandalisme. Er doen geruchten de ronde dat er leerlingen betrokken zouden zijn. Daarover is de directeur duidelijk: "Als blijkt dat er leerlingen van de school betrokken zijn, dan zullen we ze zo snel mogelijk naar huis toe sturen. Als ze in de examenklas zitten, dan kunnen ze hier examen doen, maar verder wil ik ze niet meer hebben."