Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Parkeerplaatsen nieuwe ziekenhuis kosten Alkmaarderhout nog eens 3.500 m2 groen

18 april 2017, 23.20 uur · Aangepast 19 april 2017, 12.04 uur · Foto: NH

ALKMAAR De Alkmaarderhout raakt nog eens 3.500 m2 groen kwijt aan parkeerterrein. Dat blijkt uit geheime B&W-stukken, die vandaag na een nieuw beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur werden bezorgd bij Red De Hout. Het actiecomité heeft de stukken verspreid in de klankbordgroep.

De gemeente beloofde Noordwest Ziekenhuisgroep 420 parkeerplekken, waarvan 262 in het openbaar groen. Volgens het Alkmaars college is het een tijdelijke oplossing tot 2035, maar het ziekenhuis heeft gevraagd een deel permanent te maken. En dit verzoek wordt door de gemeente in overweging genomen.

Lees ook: Tientallen mensen op de been tegen plannen kap Alkmaarderhout

Johan Bos van de actiegroep Red de Hout is teleurgesteld. Hij vreest dat het stadspark straks één grote parkeerplek wordt. "We waren al bang dat dit ging gebeuren en ons vermoeden is helaas bevestigd. Toen wij hierover begonnen in het gesprek met de gemeente werd ons gezegd dat het allemaal wel mee zou vallen. Wat als er zometeen een ander bedrijf komt dat ook een stukje van het park wil? Hoe hou je dit tegen?", vraagt Bos zich af. 

Lees ook: Strijd tegen bomenkap Alkmaarderhout gaat door

De facebookpagina Red de Hout heeft inmiddels ruim 3500 leden. Vorig jaar oktober hield de actiegroep een protestmars naar het stadhuis. Daar werden handtekeningen aangeboden tegen de kap van 8.000 m2 bos.