Ga naar Content

Denise (16) uit Julianadorp wint het EK bowlen bij de jeugd in Helsinki

JULIANADORP Het is haar gelukt. De 16-jarige Denise Blankenzee uit Julianadorp heeft goud gewonnen op het Europese jeugdkampioenschap bowlen in Finland. Ze wist het Masters Event te winnen en versloeg daarmee 53 meiden uit heel Europa.

Denise kwam vanmiddag aan op Schiphol en is dolblij. "Het is nog moeilijk te beseffen, maar wat een gevoel!", omschrijft Denise haar winst een interview met NH Nieuws. "Het bowlen is ooit begonnen op een kinderfeestje en kijk waar ik nu sta. Ik heb keihard gewerkt en er veel voor opgegeven en dit is waar je het allemaal voor doet."

Lees ook: Wordt Denise uit Julianadorp de nieuwe Europees Kampioen bowlen bij de jeugd?

Dat het jonge talent het in Helsinki zo goed deed, heeft ze naar eigen zeggen vooral te danken aan haar ontspannen houding. "Ik werk keihard, maar als het erop aankomt, ben ik heel relaxt en speel ik mijn eigen spel", vertelt ze. "Ik let niet op anderen en hou niet eens bij wat mij score is."

Dat ze zo in haar eigen wereld zat, zorgde er zelfs voor dat ze eerst niet doorhad dat ze Europees Kampioen was. "Ik had niet door hoe hoog ik stond en toen zei mijn coach ineens dat ik al gewonnen had, ik was zo blij!", vertelt Denise. "Toen ben ik meteen naar mijn ouders en zusje gerend en kwam de ontlading."

Naar Amerika
Denise richt haar pijlen nu op de toekomst. Ze heeft zichzelf op dit toernooi in de kijker gespeeld en hoop dat ze naar het WK mag. "En ik wil naar Amerika, daar kun je echt grote stappen maken."