Noord-Holland

Donderend geraas op circuit Zandvoort tijdens racetruckrace Paasraces

16 april 2017, 19.16 uur · Aangepast 16 april 2017, 23.11 uur

NH Nieuws

ZANDVOORT - ZANDVOORT Tijdens de Paasraces in Zandvoort waren na een jaar afwezigheid ook de racetrucks weer van de partij. De loodzware racemonsters met ieder een vermogen van rond de duizend pk gingen de strijd met elkaar aan op het circuit van Zandvoort.

Na een opwarmrondje starten de wagens rijdend. Een oorverdovend kabaal ontstaat wanneer de trucks aan het einde van het rechte stuk de Tarzanbocht benaderen. In eerste instantie lijkt het allemaal goed te gaan maar in het tweede deel van de bocht verliest één van de coureurs toch de macht over het stuur. Zijn machine staat vervolgens muurvast in de grindbak.

Ondanks dat het er fanatiek aan toegaat tijdens de race, zien de coureurs elkaar als vrienden. Voorzitter van Dutch Truck Racing Ron Gerritsma is in zijn nopjes dat er weer met de grote wagens op het Zandvoortse circuit wordt geracet. Wel houdt hij soms zijn hart vast: "Het is superspannend en soms heb je zoiets van: gaat dit goed?

Ome Wout
Eén van de coureurs, Jan van Holland, rijdt in de klassiek ogende truck ‘Ome Wout’. "We rijden al 36 jaar met deze truck en mijn oom is overleden maar dit leeft altijd voort in de familie."

Een andere deelnemer heeft een stuk minder ervaring. Ferry van Drunen neemt het voor het eerst op tegen de andere truckracers. "Het is heel leuk om je minpunten te zien en je pluspunten te zien en je daarin te verbeteren."