Noord-Holland

NL
V

Bewoners vastgebonden en mishandeld bij woningoverval Laren

16 april 2017, 15.05 uur · Aangepast 16 april 2017, 16.33 uur

LAREN Bij de overval op een woning aan de Sint Janstraat in Laren vannacht, zijn drie mensen vastgebonden en mishandeld. Ze raakten alledrie gewond.

Toen één van de bewoners vannacht rond 01.00 uur thuis kwam, werd hij bij de voordeur verrast door twee onbekende mannen. Toen hij naar binnen wilde gaan, werd hij vastgepakt en door de verdachten naar binnen gebracht. 

Lees ook: Mannen overvallen woning in holst van de nacht: bewoner gewond

In de woning waren nog twee bewoners aanwezig. De overvallers wilden geld hebben en zetten hun eis kracht bij door de bewoners te bedreigen en te mishandelen. Ook werd het drietal vastgebonden. 

Een uur later kreeg de politie een melding van de overval. De verdachten hadden toen al het hazenpad gekozen en de bewoners hadden zichzelf bevrijd. De bewoners liepen allemaal verwondingen op. Een van hen is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. 

Signalement
De politie heeft nog in de omgeving naar de verdachten gezocht, maar ze niet gevonden. Wel is er een signalement. Het ging om twee mannen van ongeveer 1,85 meter lang. Eén van de mannen had een breed postuur en had een lage stem met een buitenlands accent. De andere verdachte had een smal postuur en sprak met zware stem, ook met een buitenlands accent.

Mensen die rond 1.00 uur vannacht iets hebben gezien in of rond de Sint Jansstraat, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook camerabeelden van de omgeving kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak.