Ga naar Content

Na schietpartij een schone lei voor motorclub Rogues: "Het is de kunst om vooruit te kijken"

HOOGWOUD Blinkende motoren en stoere mannen met grote boots, baarden en tattoos. Ze staan morgen bij sporthal de Weijver in Hoogwoud waar motorclub Rogues een motorshow organiseert.

Bij de sporthal werden vandaag al de eerste voorbereidingen getroffen. Een paar maanden geleden stond de choppershow er nog heel anders voor. Toen werd er meerdere keren op het sportcomplex geschoten.

Lees ook: Sporthal De Weijver in Hoogwoud beschoten

Niemand maakt zich er echter meer druk over, ook Sjaak Kalverboer, de eigenaar van de sporthal niet. "Nadat bekend werd uit welke hoek het vandaan is gekomen, hebben we ons wel even zorgen gemaakt, maar dat is nu afgelopen", zegt hij tegen NH Nieuws. "Het is de kunst weer vooruit te kijken."

Lees ook: Eigenaar sportschool Opmeer over schietpartij: "Geen verband met motorshow Rogues"

Medeorganisator Brembo heeft er zin in. Morgen komen van heinden en ver allerlei bezoekers om de motoren van motorclub Rogues uit Opmeer te bewonderen. "Van jong tot oud", zegt hij. "Dagjesmensen, maar ook mensen uit het dorp."

Blik vooruit
Na de arrestatie van enkele leden van Hells Angels Haarlem, die verdacht worden van de schietincidenten, maar ook van afpersing, bedreiging en wapenhandel, willen de leden van Rogues en de gemeente vooruit kijken. Het moet vooral een feest worden voor motorliefhebbers en omwonenden.

Video #163784
Foto: NH Nieuws