Ga naar Content
Noord-Holland

NH Airtime blikt terug op de pandagekte op Schiphol

15 april 2017, 12.10 uur · Aangepast 15 april 2017, 13.39 uur
Door: · Foto: NH/Doron Sajet / Schiphol Film Productions

SCHIPHOL Onze nationale luchthaven is wel wat gewend. Met regelmaat landen er beroemde VIP's op Schiphol, maar krijgen slechts weinig mensen daar wat van mee. Afgelopen woensdagavond was dat wel anders, toen er twee Chinese 'celebrities' op Schiphol landden.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Van Wu Wen en Xing Ya hadden de meeste van ons een paar maanden geleden misschien nog niet gehoord. Maar toen bekend werd op welke dag deze twee reuzenpanda's vanuit Chengdu met een KLM Boeing 747-400 Combi zouden aankomen, stroomden de aanmeldingen van journalisten bij KLM binnen. Uiteindelijk stonden er 120 journalisten met minstens even zoveel camera's de twee beren op te wachten in een cargohal van KLM.

Lees ook: Video: Panda's Wu Wen en Xing Ya verwelkomd op Schiphol

De media-aandacht en de opwinding op Schiphol deden denken aan drie jaar terug. Toen landde Air Force One met daarin president Obama op de luchthaven voor een bliksembezoek aan de NSS-top en aan Amsterdam. Alleen toen zorgde de Secret Service er wel voor dat we netjes achter de hekken bleven. Bij de panda's buitelden op een gegeven moment iedereen over elkaar heen voor het beste plaatje.

In deze aflevering van NH Airtime blikken we terug op de pandahype van woensdagavond.

Lees ook: NH Airtime: Kijken in de slaapkamers van een Boeing 777 van Garuda Indonesia

NH Airtime is het luchtvaartprogramma op NH en wordt iedere twee weken op zaterdag na NH Nieuws uitgezonden. Eerdere afleveringen en zeer uitgebreide video's zijn te bekijken op NHAirtime.nl.