FC Marlène wint zaalvoetbalbeker na spannende finale

15 april 2017, 01.45 uur · Aangepast 15 april 2017, 12.13 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM De bekerfinale bij het zaalvoetbal werd een spannende wedstrijd tussen FC Marlène en 't Knooppunt, die ook na de verlenging geen winnaar kende, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Daarin was FC Marlène de betere, zodat de club uit Heerhugowaard met de beker naar huis kon.

FC Marlène opende de score na acht minuten via Faysal Mellah. Maar lang kon de ploeg uit Heerhugowaard niet profiteren van die voorsprong want twee minuten later scoorde Tevfik Ceyar de gelijkmaker.

Blessures FC Marlène
FC Marlène kampte met nogal wat blessures. Zo moest ook Tom Hofkamp met een enkelblessure naar de kant, maar hij kon terugkomen in de tweede helft en scoorde kort nadat hij erin kwam de 2-1. Drie minuten later was het Noureddine Oulad Ben Youssef die de stand al weer gelijk trok. Aziz Hitou zette 't Knooppunt weer op voorsprong, maar vijf minuten voor tijd zorgde Jeroen Kossen voor de 3-3.

Verlenging
Omdat de wedstrijd onbeslist eindigde werd er twee keer vijf minuten verlengd. Daarin kreeg 't Knooppunt in de laatste tien seconden van de tweede verlenging twee levensgrote kansen via Ceyar en Attahiri, maar beide spelers misten, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Strafschoppen
De strafschoppenserie werd een spannende aangelegenheid, waarin 't Knooppunt drie keer miste en FC Marlène twee keer. Jeroen Kossen hield na de derde misser van 't Knooppunt het hoofd koel en scoorde en bezorgde FC Marlène daarmee de beker. In de competitie staat de ploeg uit Heerhugowaard op de vierde plek, terwijl 't Knooppunt eerste staat.

Voordat de beker kon worden uitgereikt moest die teruggehaald worden, omdat een supporter er mee vandoor was gegaan. Ook moesten eerst wat opstootjes worden gesust.