Ga naar Content
Noord-Holland

Aalsmeerder mag aan de bak als rondemister bij Amstel Gold Race: "Een, twee of drie keer zoenen?"

14 april 2017, 21.17 uur · Aangepast 14 april 2017, 23.48 uur
Door: · Foto: Shutterstock/ beeldbewerking NH

AALSMEER Korte jurkjes, stevige borsten, hoge hakken, kortom: lekkere wijven. Rondemissen, die kennen we wel. Maar een rondemister, dat is toch wel een unicum. Ino Douwma uit Aalsmeer mag dat dit weekend zijn, bij de Amstel Gold Race in Limburg.

Ino was erg verrast toen hij hoorde dat de organisatie hem en een vriend had uitgekozen om de eervolle positie van rondemister te vervullen. "Ik had gisteravond ineens Leontien van Moorsel aan de lijn die mij vertelde dat wij uitgekozen zijn", zegt hij vanmiddag op NH Radio. 

De Aalsmeerder vertelt dat hij er eigenlijk was ingeluisd door een vriend. "Die heeft een fietsvlog. Hij heeft een filmpje van de Amstel Gold Race bewerkt en dat naar de organisatie gestuurd. Daar had hij zichzelf en mij ook tussen gezet."

Eisenpakket
Eigenlijk voldeed Ino helemaal niet aan de eisen van de wielerdames, vindt hij. "Ze zochten jongens van minimaal 1,85 meter lang, met een breed postuur en een baardje. Ik ben zelf slechts 1,76 meter en heb een slank wielerpostuur. Dat baardje klopt dan weer wel."

Ino moet zich nog even inlezen, want morgen vertrekt hij al naar Limburg. "Is het een zoen, twee zoenen of drie zoenen?" Daar weet radiopresentator Aart wel het juiste antwoord op. "Ik zou er gewoon drie doen", geeft hij de Aalsmeerder als advies.