Start van hoofdcontent

ZAANSTAD

nl

Zaanse rolstoelers voelen zich in de kou gezet

14 april 2017, 17.48 uur · Aangepast 14 april 2017, 19.22 uur · Foto: NH

ZAANSTAD Zaanse rolstoelers zijn boos. Ze hebben de raadsvergadering aangegrepen om hun ongenoegen te uiten over de kwaliteit van het openbaar vervoer in hun gemeente. Met name de speciale taxibusjes vormen volgens hun het probleem.

Ze voelen zich in de kou gezet en om dat duidelijk te maken, waren ze aanwezig met dikke winterjassen, warme mutsen en wollen sjaals. Aanleiding voor hun protest was een bericht van Imka Monsma. Zij liet via Facebook weten dat haar zus een taxibusje had aangevraagd voor 22.30 uur 's avonds. Het busje kwam pas om 00.45 uur 's nachts. Het avondje uit eindigde dus in een grote teleurstelling.

"Deze problemen spelen al veel langer dan een maand", vertelt Monsma. "Mensen staan twee uur aan de kant van de weg of worden zelfs helemaal niet opgehaald. Er is een grens overschreden." 

Wethouder Jeroen Olthof onderschrijft het probleem. Volgens hem is er de afgelopen maand een sterke toename geweest en was/waren er onvoldoende personeel en taxi's beschikbaar om aan alle ritaanvragen te voldoen. Naar dit probleem zal worden gekeken, zo beloofde hij. Ook zal hij de klachtenprocedure nog eens onder de loep zal nemen. 

Klachten?
Volgens de demonstranten is het vervoersprobleem groter dan de gemeente vermoedt en daarom is er een meldpunt ingesteld waar mensen met hun klachten terecht kunnen. 

Ook NH is erg benieuwd of jij dit probleem herkent. Voor klachten kun je mailen naar [email protected]