Noord-Holland

Stationskat Brammetje wordt vermist: "Verscheurd door onzekerheid"

14 april 2017, 17.22 uur · Aangepast 14 april 2017, 18.50 uur · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

PURMEREND Hij is een graag geziene bewoner van station Purmerend Weidevenne, maar sinds een paar dagen is stationskat Brammetje in geen velden of wegen te bekennen. "Ik weet niet waar ik hem zoeken moet."

Brammetje verruilde een jaar geleden zijn veilige thuis bij Anneke Rost voor station Weidevenne. Binnen korte tijd maakte hij zich zeer geliefd bij de reizigers die vanaf het station de trein pakten of in Purmerend arriveerden. Hij begroette ze allemaal vanaf zijn favoriete plekje onder een van de bankjes op het perron. Alleen voor eten kwam hij zo nu en dan nog eens thuis. 

Lees ook: Kater Brammetje woont op station Weidevenne: "Het is een vreemdganger geworden"

Maar sinds maandag is Brammetje niet meer gezien. Anneke is in alle staten en weet niet waar ze naar hem moet zoeken. "Hij kwam alleen op station Weidevenne en vanaf daar kent hij de weg naar huis. Zondag heeft iemand hem nog op het station gezien, maar daarna is hij niet meer thuis geweest. Zijn etensbakje staat er onaangeroerd bij", vertelt ze aan NH Nieuws. 

Kermis
Waar Brammetje is gebleven, is onduidelijk. Misschien is hij op zoek gegaan naar een nieuwe stek of op een trein gestapt, maar het kan ook zomaar zijn dat hij is aangereden of door iemand mee naar huis is genomen. "Er is hier kermis geweest", vervolgt Anneke. "Als hij bij een van de kermisexploitanten in de auto is gestapt, is hij nu op een plek waar hij zijn weg niet kent."

"Als ik maar wist waar hij was en dat hij het goed had, dan zou ik er vrede mee hebben dat hij niet meer thuis komt. Maar ik word verscheurd door die onzekerheid. Ik ben zo bang dat hij in paniek is, omdat hij niet weet waar hij is. Hij moet gewoon gevonden worden."

Wie Brammetje ziet, kan contact opnemen met zijn eigenaar Anneke Rost via Facebook. Je kunt ook een mail sturen naar de redactie van NH Nieuws via internet@nhmedia.nl of een appje naar 06-30093003. 

Whatsapp