Ga naar Content

VIDEO: Panda's Wu Wen en Xing Ya verwelkomd op Schiphol

SCHIPHOL Reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya zijn vanavond na een reis van zo'n tienduizend kilometer vanuit de Chinese stad Chengdu op Schiphol geland. Na een ceremonieel welkom op de landingsbaan, werden de dieren in de cargo-hal van KLM verwelkomd.

Kort na de landing lieten de piloten de Chinese en de Nederlandse vlag uit de cockpit wapperen. Tijdens het taxiën werd het toestel begeleid door motoragenten, Schiphol- en KLM-voertuigen. Met blusvoertuigen werd een watersaluut gebracht. 

Omdat het om een reguliere KLM-vlucht ging, zaten de bamboeberen niet alleen in het toestel. Voor hen zaten zo'n driehonderd passagiers in economyclass- en businessclassstoelen.  

abc5media_video_0

Lees ook: Chinese panda's klaar voor vertrek richting Schiphol

Rond 21.00 uur werden de panda's aan het publiek in de cargo-hal van KLM op Schiphol gepresenteerd. Met een heftruck werden de grote kisten uit een vrachtwagen geladen. Nadat de dieren talloze keren waren gefotografeerd, werden ze naar het dierenhotel op Schiphol.

Eén miljoen
Vanavond reizen ze door naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen, waar onder toezicht van Chinese pandakenners een spiksplinternieuw verblijf is gebouwd. In ruil voor de panda's doneert de dierentuin een miljoen dollar per jaar voor projecten die bedoeld zijn om de panda te beschermen.

Pandagekte bij KLM Cargo (en op @NHNieuws) Landing binnen kijken, later naar pandas op platform https://t.co/kiGOi1pGjA pic.twitter.com/vRkv6ZjFsk

— Doron Sajet (@dsajet) April 12, 2017