Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Nachtmerrie voor kermisbezoekster Amsterdam: beugel schiet los in katapult-attractie

12 april 2017, 15.24 uur · Aangepast 12 april 2017, 15.47 uur · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) Het is een nachtmerrie voor elke kermisbezoeker: de beugel die er voor moet zorgen dat je stevig in de attractie zit, schiet los. Het overkwam een vrouw gisteren op de kermis op de Dam in Amsterdam in de Bungee Katapult. Een omstander filmde het incident.

Het is goed te zien hoe de benen van de vrouw los uit de stoeltjes bungelen. De vrouw is later luid schreeuwend te horen.

De vrouw wilde een 'ritje' maken in de Bungee Katapult. Een attractie waarbij twee mensen naast elkaar in een stoel zitten die de lucht in wordt gelanceerd. De stoeltjes zitten aan een dik elastiek vast, waardoor je weer terugveert. 

Beugel
Veiligheid gaat voor alles dus je wordt stevig vastgezet in een vierpuntsgordel. Over je schouder komt vervolgens een beugel die voor extra stevigheid moet zorgen. Deze schoot tijdens de lancering los, zo is te zien op een video. De vrouw bungelt uit haar stoeltje terwijl de attractie op en neer gaat. Gelukkig houdt de gordel het en loopt alles goed af. 

Handen en voeten op verkeerde plek
Volgens de eigenaar van de attractie zou de vrouw per abuis haar handen en voeten op de verkeerde plek hebben gehad. Toen ze in de goede positie probeerde te komen, kwam ze in aanraking met de knop waarmee de beugel los gaat. 

Volgens de Nationale Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) gaat het om een incident. De vergunningen en certificaten van de attractie waren in orde. 

Bekijk de video hier: