Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Sylvana Simons zelf aanwezig bij rechtszaak tegen bedreigers

12 april 2017, 12.08 uur · Aangepast 12 april 2017, 13.03 uur · Foto: ANP / Koen van Weel

AMSTERDAM (AT5) Zes mannen die Sylvana Simons via internet zouden hebben bedreigd of beledigd, staan vandaag voor de rechter. Simons is zelf ook bij de rechtszaak aanwezig.

Een van de verdachten is minderjarig, die zaak vindt achter gesloten deuren plaats. De andere vijf zittingen zijn wel openbaar. In totaal worden er 22 mensen vervolgd. De andere zestien mensen staan morgen voor de rechter.

Lees ook: Twintig mensen vervolgd voor bedreiging Sylvana Simons

Een van hen staat terecht voor deze tekst: "Een ontzettend leuk en gezellig kinderfeest beledigen, bedreigen en PROBEREN te vermoorden he. Sylvana Banana ... dat zullen we je betaald zetten. Als je zou weten hoe breed en diep die woede is die je veroorzaakt hebt, dan zou je rap je koffers gaan inpakken."

Een ander schreef: "Die strontteef moet gewoon opflikkeren uit Nederland! Ze is tegen zwartepiet dus opflikkeren met die wandelende stronthoop! Wie tegen zwartepiet is die kan flink wat scheldpartijen verwachten toch? Moet ze nu niet zielig gaan lopen doen!"

Lees ook: Man opgepakt voor bedreigen Sylvana Simons

Weer iemand anders vroeg zich af of Sylvana Simons een 'groot zangtalent' was. Vervolgens plaatste hij een link naar het 'bananenlied' op Youtube.

Verslaggever Cecile van de Grift van AT5 is bij de rechtszaken aanwezig en twittert mee: