Ga naar Content
Noord-Holland

15.000 euro voor gouden tip in zaak doodgestoken Heldenaar Eddie Overmulder

11 april 2017, 23.46 uur · Aangepast 12 april 2017, 00.02 uur
Door: · Foto: Het slachtoffer, de 44-jarige Eddie Overmulder. Foto: Opsporing Verzocht

DEN HELDER Justitie looft 15.000 euro uit voor de gouden tip in de zaak van de vorig jaar doodgestoken Heldenaar Eddie Overmulder. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Het levenloze lichaam van Overmulder wordt op 16 september 's avonds bij de Cornelis Gerritsz Geusstraat gevonden. Hij blijkt door messteken om het leven te zijn gekomen, maar de vraag wie hem heeft vermoord blijft tot op de dag van vandaag onbeantwoord. 

Lees ook: Dode man gevonden in sloot Den Helder

Na een dag werken in de Haarlemse kringloopwinkel Rataplan rijdt Eddie 's middags naar Alkmaar. Daar treft hij een bekende en doet wat boodschappen bij de Albert Heijn. 

De Schooten Plaza
Twee uur later is hij opnieuw in een vestiging van Albert Heijn, ditmaal in winkelcentrum De Schooten Plaza in zijn woonplaats Den Helder. Nadat hij met z'n pinpas heeft betaald, gaat hij naar huis. 

Lees ook: Vrouw opgepakt in verband met dode man in sloot Den Helder

Rond 21.00 uur gaat hij z'n Mechelse Herder Dushi uitlaten, maar als hij niet terugkomt, wordt z'n familie ongerust. Een kleine twee uur later wordt zijn lichaam gevonden. 

Aanhouding
De politie wil graag weten wie hem de bewuste avond rond 19.30 uur in De Schooten Plaza heeft gezien. Kort na zijn dood werd er een vrouw opgepakt, maar die aanhouding heeft niet tot de oplossing geleid.

Lees ook: Dood 44-jarige Heldenaar die in sloot werd gevonden nog altijd een mysterie

De aangehouden vrouw is nog wel verdachte in de zaak, maar er wordt rekening mee gehouden dat er andere mensen zijn die meer weten over Eddies dood.

Wie meer informatie kan zich melden bij de politie, bij Meld Misdaad Anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.