Ga naar Content

NH Peilt: Nieuwe dienstauto's provincie. Diesel of elektrisch?

NH PEILT Het provinciebestuur van Noord-Holland wil BMW's op diesel als nieuwe dienstauto. De oppositie zegt: koop elektrische auto's. Wat vind jij?

D-label
Gedeputeerde Staten wil vier BMW's uit de 5 serie bestellen met het energielabel D. Diezelfde auto's zijn volgens GroenLinks ook beschikbaar met energielabel A en als hybride variant.

Andere keuze
ChristenUnie-SGP, GroenLinks, SP en de Partij voor de Dieren in Noord-Holland hebben bij het provinciebestuur aangedrongen op milieuvriendelijke nieuwe dienstauto's. Dat voorstel wordt niet gesteund door de coalitiepartijen PvdA, VVD, CDA en D66.

Goede voorbeeld
Michel Klein, fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP zegt het onbegrijpelijk te vinden dat het provinciebestuur in ’vieze diesels’ door Noord-Holland gaat rijden. 'Zij dienen juist het goede voorbeeld geven. Door de vervuilende BMW`s in te ruilen voor schonere elektrische auto`s zouden ze de juiste invulling geven aan de mooie woorden over het verminderen van uitstoot en het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen in de eigen organisatie.'

Reactie provinciebestuur
Gedeputeerde Staten heeft in een schriftelijke reactie laten weten dat er elf auto's zijn beoordeeld op kwaliteit, milieu- en arboaspecten. De BMW 5 op diesel scoorde in deze beoordeling de meeste punten.

Wat vind jij?
Als jij hoofd inkoop bij de provincie was; wat voor nieuwe dienstauto's zou jij dan aanschaffen? Diesel of elektrisch?

NH Peilt is de hele dag online, om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. Dan worden ook internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer! Reageren doe je door je onderaan deze pagina aan te melden via Facebook. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]

Foto: