Ga naar Content
Noord-Holland

Vloggers wandelen 's nachts over racecircuit in Zandvoort: "No guts, no glory"

11 april 2017, 01.02 uur
Door: · Foto: NGNG-Crew

ZANDVOORT Youtubers die extreem gaan. Zo omschrijven vloggers Insetti en Mister D. zichzelf. In hun meest recente video 'gaan ze extreem' op Circuitpark Zandvoort, waar ze in het holst van de nacht over het hek klimmen om hun kijkers rond te leiden. "Dit zijn de curbstones."

Het illegale bezoek aan het circuit stond al een tijdje op de bucketlist van de NGNG-Crew, zoals ze zichzelf noemen. "We zaten al een tijdje te broeden op dit idee en toch gedaan", schrijven ze onder de video.

Na een tijdje zoeken vinden de mannen een geschikte plek om over het hek te klimmen. Alhoewel, geschikt? Bij het klimmen blijft Insetti met z'n broek aan het hek haken. 

Remsporen
"Kijk naar beneden, asfalt vriend. Hier staan gewoon remsporen", zegt Mister D. op fluistertoon. "Jullie zullen wel denken: jullie lopen op asfalt. Dat kan ook op een gewone weg zijn. Nee... want we gaan zo de curbstones laten zien."

Behalve de curbstones laten de mannen tijdens hun bezoek ook de finishlijn en de grindbak zien. Voor hun kijkers hebben ze een belangrijke waarschuwing. "Doe dit niet na."