Ga naar Content

Badhoevedorp viert feest na omlegging A9: "Het is stil in Bad-hoe-ve-dorp, het is stil..."

BADHOEVEDORP Minder geluidsoverlast, minder fijnstof en minder viaducten: dat de A9 niet langer dwars door hun dorp loopt, stemt veel inwoners van Badhoevedorp tevreden. "Dat die weg helemaal weg is, is natuurlijk een opluchting."

Sommige dorpelingen vieren de omlegging van het gewraakte stuk asfalt bijzonder uitgebreid. Zo gaat bij Dick van Rooien de vlag uit en komen er zelfs gebakjes op tafel. "Het is stil in Bad-hoe-ve-dorp...", zingt hij op de melodie van het voetballied 'Het is stil aan de overkant...'. 

Balkon
Rita Roest verwacht vanaf nu veel meer tijd door te brengen op haar balkon, van waar ze voorheen op het voorbijzoevende verkeer neerkeek. "Ik zat hier eigenlijk nooit, nee. Vijf minuutjes en dan had ik er wel genoeg van."

Lees ook: Nieuwe A9 open: eerste auto's over de snelweg

Ook de leerlingen van een basisschool langs de oude snelweg zijn blij met de rust. Een jongetje vertelt hoe het verkeer hem uit z'n concentratie haalde. "Dat vond ik niet zo leuk bij het lezen." De oorbeschermers, die de juffen en meesters soms uitdeelden, kunnen terug in de kast. 

Schiphol
Een man die in de muisstille bibliotheek een krantje zit te lezen, denkt niet dat de geluidsoverlast drastisch afneemt. Hij merkt er vooralsnog in ieder geval niet veel van. "Want Schiphol zijn we meer gaan horen." 

Foto: NH