Ga naar Content

Jorina Baars: "Ik ga de ring in om te slopen en om te winnen"

DEN HELDER Vrijdag 14 april vecht de Helderse kickboksster Jorina Baars haar eerste gevecht voor de vechtsportorganisatie Bellator. Tegenstander in het Hongaarse Boedapest is de Italiaanse Irene Martens.

Baars vocht de afgelopen jaren voor de Lion Fight vechtsportorganisatie en was daarbij zesvoudig wereldkampioen. Drie jaar geleden deed de 28-jarige Baars de vechtsportwereld versteld staan door de tot dan toe ongenaakbare Chris Cyborg te verslaan en zo de titel te pakken. Inmiddels is Jorina Baars al 44 partijen ongeslagen en verruilde ze afgelopen najaar de Lion Fight vechtorganisatie voor de vechtsportorganisatie Bellator.

Video #163461

Met de Italiaanse tegenstandster krijgt Jorina Baars eindelijk haar gevecht bij Bellator. Twee eerdere tegenstandsters lieten bij het horen dat Baars de tegenstandster zou zijn weten dat ze niet tegen de Helderse in de ring wilden verschijnen. Het is voor Baars niet te bevatten dat mensen niet tegen haar willen vechten.

Video #163463

Over haar toekomst wil Baars nog niet veel kwijt. Vooralsnog staan er vier partijen op het programma en hoopt ze daarna nog op een titelgevecht. Of dat titelgevecht er uiteindelijk komt is nog niet bekend. Eerst moet ze vrijdag 14 april met haar Italiaanse tegenstandster afrekenen en daarna wil ze pas verder kijken en plannen maken.

Video #163464