Noord-Holland

Buurtbewoners geschrokken van grote brand Dirkshorn: "Mijn hart zat in m'n keel"

9 april 2017, 13.48 uur · Aangepast 9 april 2017, 14.27 uur

NH Nieuws / Koen Bugter
NH Nieuws / Koen Bugter

DIRKSHORN - DIRKSHORN De grote brand die gisteravond een woonboerderij aan de Dorpsstraat in Dirkshorn in as legde, smeult nog steeds na. De brand heeft er flink ingehakt in de buurt, vertellen buurtbewoners aan NH Nieuws.

Tijdens de brand zijn er vannacht meerdere explosies gehoord, vertellen zij. Volgens hen stonden er in de woonboerderij waarschijnlijk gasflessen. De directe buurman van de afgebrande woning vertelt geschrokken dat de voordeur van de woonboerderij bij de brand uit z'n sponning vloog en verderop op de grond belandde. 

Lees ook: Zeer grote brand in woonboerderij in Dirkshorn

De brand woedde al even toen de zoon van de eigenaar nog binnen zat met zijn hond. "Hij liep zenuwachtig heen en weer en was in paniek", vertelt een buurtbewoner. Samen met een bezoeker van een nabijgelegen café heeft hij de zoon en zijn huisdier vervolgens veilig naar buiten gehaald.

Een buurman die een paar huizen verderop woont, zegt in een reactie: "Mijn hart zat in m'n keel. Ik heb drie kinderen en was bezorgd. Mijn dochter zag de brand vanuit haar raam."

De woonboerderij moet als verloren worden beschouwd. Hoe de brand is ontstaan, wordt nog onderzocht.